Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

SOM på Vetenskapsfestivalen 2017

Under Vetenskapsfestivalen i Göteborg presenterade vi tidsserier och nya data på tema förtroende och tillit. Båda arrangemangen går att se i sin helhet under rubriken Presenterat.

Det första seminariet handlar om förtroende för institutioner och samhällsaktörer. För första gången presenterades data från 2016 års nationella undersökning gällande bl.a. förtroende för Polisen, Kungahuset, Domstolarna och andra samhällsinstitutioner. Presenterade gjorde Lennart Weibull och Sören Holmberg, seniorforskare och grundare av SOM-institutet.

Läs presentationen om samhällsförtroende i pdf-format

Det andra seminariet avhandlade förtroende för våra medier. Vem litar på medierna och varför? Föreläsare: Annika Bergström och Ulrika Andersson, undersökningsledare vid SOM-institutet.

Båda inspelningarna från 10:e maj 2017.
 

SOM-seminariet 2017

SOM-Seminariet 2017 är avslutat! Seminariet ägde rum tisdagen den 25:e april och fungerar som startskottet för SOM-institutets arbete med avrapportering av den senaste nationella undersökningen.

Läs alla presentationer från SOM-seminariet 2017

Under seminariet presenterades resultat och analyser inom flera olika områden. På länken ovan hittar du samtliga presentationsbilder i pdf-format. Detta är det som hittills publicerats av oss, och det är endast ett axplock av resultaten från undersökningen, som var den största och mest omfattande någonsin. Den särskilt intresserade kan med fördel konsultera kodboken för att se alla exakta frågeformuleringar från undersökningen.

Läs en kort sammanfattning av några resultat från seminariet

Se SOM-seminariet i efterhand på SVT-play (två långa klipp)
 

Framöver kommer fler resultat och djupare analyser att presenteras under Vetenskapsfestivalen i Göteborg, under Almedalsveckan i Visby, och framförallt i kommande publikationer från SOM-institutet. Under våren och sommaren släpps ett femtiotal rapporter samt en omfattande forskarantologi titulerad "Larmar och gör sig till". Allt blir som vanligt fritt tillgängligt under fliken Publicerat.

 
 

SOM-institutet vill tacka alla presenterande forskare och alla engagerade deltagare från tisdagens arrangemang. Sist men inte minst vill vi återigen rikta ett stort tack till dig som svarade på SOM-undersökningen 2016!

 

 

Samverka med SOM-institutet 2017!

SOM-institutet bjuder in till samverkan inför höstens undersökningar. Inbjudan gäller såväl forskare som myndigheter och organisationer. Sista ansökningsdag är 24 april.

samverkan 2017I höst går SOM-undersökningarna för trettioförsta året i rad ut till ett slumpmässigt urval av över 30 000 svenskar. Undersökningarna ger forskare och organisationer möjlighet att ställa sina forskningsfrågor i enlighet med de bästa tillgängliga kunskaperna om surveymetodik. Det har blivit dags att ansöka om samverkan i 2017 års undersökningar!


Vill du samverka med SOM-institutet?

Ansökningsformulär forskare
Ansökningsformulär myndigheter/organisationer


Läs mer om samverkan 2017

 

Social media

 

Hållbarhetens horisont baseras på SOM-undersökningen i västsverige 2015

Senaste boken

Slutna rum och öppna landskap är den senaste och mest aktuella forskarantologin från SOM-institutet.

Beställ böcker

Samtliga publikationer från SOM-institutet går att beställa.

Ladda ner pdf:er

Allt publicerat och presenterat material från SOM-institutet finns tillgängligt att ladda ner kostnadsfritt som pdf-filer

SOM-priset

Du vet väl att du som är student kan vinna SOM-priset om du använder SOM-data i din uppsats?

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2017-05-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?