Inbjudan till SOM-seminariet 2017

Nyhet: 2017-02-16

Den 25 april anordnar SOM-institutet vid Göteborgs universitet det årligen återkommande SOM-seminariet, med de första resultaten och analyserna från den nationella SOM-undersökningen.

Under årets SOM-seminarium presenterar tio forskare från SOM-institutets nätverk stora delar av den trettioförsta nationella SOM-undersökningen, genomförd under hösten/vintern 2016. Det blir som vanligt en intensiv heldag där seminariedeltagarna får följa den svenska opinionsutvecklingen inom flera områden. I år med fokus på bland annat samhällsoro, äldreomsorg, konsumtionsvanor, sociala- och traditionella medier, partipolitik och självklart Donald Trump.

Under våren och försommaren publiceras sedan en stor mängd analyser och rapporter sprungna ur undersökningen, och SOM-institutet deltar i såväl Vetenskapsfestivalen som i Almedalen. Crescendot infaller i slutet av juni med publiceringen av en forskarantologi, som därefter skickas ut  till samtliga seminariedeltagare. Ta chansen att vara en del av det svenska opinionsklimatet. Välkommen att anmäla dig till årets SOM-seminarium!

Inbjudan till SOM-seminariet 2017

Anmälan sker på www.som.gu.se/seminarium/anmalan
För mer information kontakta SOM-institutets chefsadministratör Kerstin Gidsäter, telefon: 031 786 3300, e-post: kerstin.gidsater@som.gu.se