Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

SOM-priset


SOM-priset är ett nationellt uppsatspris i form av ett stipendium som varje år tilldelas författaren/författarna till den bästa uppsats som bygger på analyser av SOM-institutets data. Stipendiesumman är 8 000 kronor.

Vilka uppsatser kan nomineras?

Alla examinerade uppsatser på grund- eller avancerad nivå eller motsvarande kan nomineras till SOM-priset. Uppsatser som nomineras till SOM-priset 2017 ska ha examinerats någon gång under perioden 1 september 2016–12 juni 2017.

Det finns inga begränsningar vad gäller ämnesområde eller disciplin. Uppsatser från alla vetenskapsområden kan nomineras. Godkända språk är svenska, engelska, franska, spanska och tyska. Även uppsatser från andra länder än Sverige kan nomineras. Kravet är att uppsatsen skall genomföra analyser av SOM-institutets data. 

Hur får jag tag på data från SOM-institutet?

SOM-institutets data är fritt tillgängliga för studenter och forskare via Svensk nationell datatjänst.

Vem kan nominera uppsatser till SOM-priset?

Nomineringen är fri. Uppsatshandledare, examinatorer, uppsatsförfattare och kurskamrater kan nominera en uppsats till SOM-priset.

När går nomineringstiden ut?

Nomineringar till SOM-priset 2017 ska vara SOM-institutet tillhanda senast vid midnatt den 12 juni 2017 för att de uppsatser som skrivs under vårterminen ska kunna komma i fråga för granskning.

Hur nominerar man en uppsats?

Nominera en uppsats genom att skicka den i pdf-format till info@som.gu.se tillsammans med uppgifter om uppsatsförfattare, examinationsdatum, uppsatshandledare, examinator, opponent, institution samt universitet/högskola. Bifoga eventuella betygsblanketter.

Om du nominerar någon annans uppsats, inkludera kontaktuppgifter till författaren i nomineringen!

Vem bestämmer vem som får priset?

Föreståndaren för SOM-institutet utser en kommitté som tillsammans utser pristagaren. År 2017 kommer denna grupp bestå av medlemmar ur SOM-institutets styrgrupp och seniorforskare. Priskommittén kan besluta att inte dela ut SOM-priset om antalet nomineringar är för få eller om inte någon av uppsatserna bedöms vara av tillräckligt god kvalitet.

När meddelas vem som har vunnit?

Pristagaren meddelas senast 1:e juli 2017. I samband med en prisceremoni i augusti publiceras vinnarens namn och den vinnande uppsatsen på vår hemsida.

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Vinnare

2016

Malin Tejler, masteruppsats i statsvetenskap:
The transnational Swede


2015

Simon Davidsson, masteruppsats i statsvetenskap:

Homeownership and Left-Right Orientation

2014

Sara van der Meiden, kandidatuppsats i sociologi:
Tolerans till invandring - en fråga om kön?

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2017-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://som.gu.se/som-priset/
Utskriftsdatum: 2017-07-20