• Yttrandefrihet viktigt - men inte till vilket pris som helst

[2018-01-10] Nordicom publicerar boken Yttrandefriheten i dagens mediekultur, skriven av Ulla Carlsson och Lennart Weibull och baserad på frågor ställda i den nationella SOM-undersökningen

• Tretton års forskning om alkoholfrågor sammanställs i ny temarapport

[2017-12-20] I årets sista SOM-publikation sammanställs resultat från ett långvarigt forskningsprojekt om alkohol som samhällsfråga i Sverige. Mätningarna visar att vi blir alltmer positiva till alkoholskatt och restriktiva till alkoholförsäljning i butik. Andelen svenskar som säger sig dricka alkohol regelbundet har ökat över tid men denna ökning har avstannat under 10-talet. Även högkonsumenter av alkohol är för restriktioner.

• SOM och statsvetenskap utlyser ny doktorandtjänst

[2017-12-18] SOM-institutet och statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet utlyser en doktorandtjänst inom ramen för forskningsprojektet Gothenburg Research Program on Pregnancy.

• Positivt om vård och mångkultur enligt senaste västsvenska SOM-undersökningen

[2017-12-14] Tand- och sjukhusvård i Västra Götaland, och framförallt personalen som jobbar där, får höga betyg men verksamheterna brister när det kommer till effektivitet. Oron för bostadsbrist är större i Göteborg men på landsbygden oroar man sig mer för avfolkning. Västsvenskarna blir allt mer positiva till ett mångkulturellt samhälle samtidigt som Västlänken tappar i stöd i opinionen.

• 15 000 personer har redan svarat på årets SOM-undersökning

[2017-11-01] Halvvägs genom fältperioden går årets undersökningar bättre än på många år