• Ny samlingsrapport - Allmänhetens åsikter om politiska förslag

[2019-11-14] Idag släpps en helt ny samlingsrapport som ger en översikt över allmänhetens åsikter i ett fyrtiotal olika sakfrågor, och dessutom visar hur de samvarierar med bakgrundsvariablerna kön, ålder, utbildning, vänster-höger, boendeområde samt politiskt intresse.

• Medborgarpanelen rekryterar slumpmässigt urval

[2019-11-14] I dagarna skickar vi ut en inbjudan med inloggningsuppgifter till ett antal slumpmässigt utvalda personer boende i Sverige, med förhoppningen att de ska vilja vara med och svara på frågor i Medborgarpanelen framöver. Satsningen syftar till att utöka panelens storlek men görs också för att några av våra samverkande forskningsprojekt behöver slumpmässiga urval för sina studier.

• SOM-institutet söker praktikanter till våren

[2019-10-22] Gör praktik på SOM-institutet i vår!

• SOM-undersökningen i Göteborg studerar allt från trygghet till elsparkcyklar

[2019-09-18] Nu går 2019 års stora SOM-undersökning i Göteborg ut till 5 000 slumpmässigt utvalda göteborgare mellan 16 och 85 år. Undersökningen innehåller bland annat frågor om trygghet, infrastruktur och lokala politiska förslag.

• SOM-undersökningarna ute nu

[2019-09-16] Totalt 32 000 svenskar har blivit slumpmässigt utvalda att delta och får en SOM-undersökning med posten. Det är trettiofjärde året i rad som undersökningen skickas ut.