• Sören Holmberg får Branschens Hederspris

[2019-12-02] När undersökningsbranschen i dagarna delade ut MarC Awards 2019 gick Branschens Hederspris till Sören Holmberg, seniorprofessor i statsvetenskap.

• Johan Martinsson invald i ESS metodrådgivningsgrupp

[2019-11-21] Johan Martinsson, föreståndare för SOM-institutet, invald i ESS metodrådgivningsgrupp

• Ny samlingsrapport - Allmänhetens åsikter om politiska förslag

[2019-11-14] Idag släpps en helt ny samlingsrapport som ger en översikt över allmänhetens åsikter i ett fyrtiotal olika sakfrågor, och dessutom visar hur de samvarierar med bakgrundsvariablerna kön, ålder, utbildning, vänster-höger, boendeområde samt politiskt intresse.

• Medborgarpanelen rekryterar fler nya deltagare

[2019-11-14] I dagarna skickar vi ut en inbjudan med inloggningsuppgifter till ett antal slumpmässigt utvalda personer boende i Sverige, med förhoppningen att de ska vilja vara med och svara på frågor i Medborgarpanelen framöver. Satsningen syftar till att utöka panelens storlek men görs också för att några av våra samverkande forskningsprojekt behöver slumpmässiga urval för sina studier.

• SOM-institutet söker praktikanter till våren

[2019-10-22] Gör praktik på SOM-institutet i vår!