• Största SOM-undersökningen någonsin på väg ut

[2018-09-26] Just nu är den trettiotredje årliga SOM-undersökningen på väg ut till ett slumpmässigt urval av totalt 37 000 personer folkbokförda i Sverige. 2018 års undersökning är den största någonsin, och genomförs som vanligt i samverkan med ett stort antal myndigheter och forskningsprojekt.

• Nytt sätt att visa åsiktsskillnader mellan grupper av partisympatisörer

[2018-09-07] Med enbart dagar kvar till riksdagsvalet kan du ta hjälp av en applikation för att skapa din egen politiska karta. Det möjliggörs genom en kombination av data från Val- och SOM-undersökningarna vid Göteborgs universitet.

• SOM-priset till Emma Jeppsson

[2018-09-05] SOM-priset går i år till Emma Jeppsson, student i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, för sin masteruppsats ¿Persistence and strength of the religious cleavage in Sweden¿.

• Pep-rapporten

[2018-08-29] Nu genomför SOM-institutet för första gången Pep-rapporten i samverkan med Generation Pep och Karolinska Institutet.

• Fortsatt stabilitet trots påtagliga sprickor - ny bok från SOM-institutet

[2018-06-26] Trots att många upplever att utvecklingen i Sverige går åt fel håll, ökar svenskarnas förtroende för samhällsinstitutioner och demokratin. Det visar SOM-institutets nya forskarantologi Sprickor i fasaden.