Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Yttrandefrihet viktigt - men inte till vilket pris som helst

  [2018-01-10] Nordicom publicerar boken Yttrandefriheten i dagens mediekultur, skriven av Ulla Carlsson och Lennart Weibull och baserad på frågor ställda i den nationella SOM-undersökningen

 • Tretton års forskning om alkoholfrågor sammanställs i ny temarapport

  [2017-12-20] I årets sista SOM-publikation sammanställs resultat från ett långvarigt forskningsprojekt om alkohol som samhällsfråga i Sverige. Mätningarna visar att vi blir alltmer positiva till alkoholskatt och restriktiva till alkoholförsäljning i butik. Andelen svenskar som säger sig dricka alkohol regelbundet har ökat över tid men denna ökning har avstannat under 10-talet. Även högkonsumenter av alkohol är för restriktioner.

 • SOM och statsvetenskap utlyser ny doktorandtjänst

  [2017-12-18] SOM-institutet och statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet utlyser en doktorandtjänst inom ramen för forskningsprojektet Gothenburg Research Program on Pregnancy.

 • Positivt om vård och mångkultur enligt senaste västsvenska SOM-undersökningen

  [2017-12-14] Tand- och sjukhusvård i Västra Götaland, och framförallt personalen som jobbar där, får höga betyg men verksamheterna brister när det kommer till effektivitet. Oron för bostadsbrist är större i Göteborg men på landsbygden oroar man sig mer för avfolkning. Västsvenskarna blir allt mer positiva till ett mångkulturellt samhälle samtidigt som Västlänken tappar i stöd i opinionen.

 • 15 000 personer har redan svarat på årets SOM-undersökning

  [2017-11-01] Halvvägs genom fältperioden går årets undersökningar bättre än på många år

Fler nyheter

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2013-01-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?