Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

15 000 personer har redan svarat på årets SOM-undersökning

Nyhet: 2017-11-01

Vi är inte ens halvvägs genom fältperioden för SOM-undersökningarna 2017, och i skrivande stund har nästan 15 000 personer hunnit svara på undersökningen. Detta motsvarar drygt 47 procent av alla de som i september blev slumpmässigt utvalda att delta. Denna andel är den högsta för undersökningarna vid motsvarande tidpunkt sedan 2011.

– Det för tidigt för att säga varför undersökningarna går så pass bra denna höst, men det har troligen att göra med att vi gjort vissa optimeringar i fältplanen samt introducerat mindre belöningar till dem som väljer att svara, säger docent Johan Martinsson, föreståndare för SOM-institutet.

Hundratals personer har också kontaktat SOM-institutet för att meddela att de inte kan eller inte vill vara med, vilket också är väldigt positivt eftersom det är intressant för forskningen att veta varför människor inte svarar. Som alltid finns det fortfarande många som SOM-institutet inte hört något ifrån, men undersökningen avslutas först i årsskiftet så de har gott om tid på sig. En liten del av de utvalda respondenterna nås aldrig av påminnelser via brev eller sms, kanske för att de flyttat från landet eller för att deras adresser och telefonnummer inte stämmer. Oavsett försöker SOM-institutet alltid att nå alla de utvalda för att de ska få en chans att svara om de vill.

SOM-institutet vill rikta ett stort tack till alla som svarat hittills, och som bidrar till att göra årets undersökning till den bästa och mest träffsäkra på många år.

AV:
031-786 5529

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2016-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?