Hur är det att vara förälder idag?

Nyhet: 2020-04-28

Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) släpper en stor rapport om hur det är att vara förälder i Sverige idag. Analyserna och resultaten som presenteras i rapporten baseras på en undersökning i Medborgarpanelen.

Hösten 2019 bjöds 3820 föräldrar med barn under 18 år in till att svara på frågor om sitt föräldraskap i Medborgarpanelen. Resultaten spänner över en rad olika områden, och visar bland annat att det, trots att jämställdheten går framåt, fortfarande finns tydliga könsskillnader i synen på föräldraskap, samt i fördelningen av obetalt hem- och omsorgsarbete. Resultaten visar också att både kvinnor och män skattar sin föräldraförmåga högt, och att de flesta har nära till stöd från närstående.

Läs hela rapporten på MFoF:s webbplats

Ta del av pressmeddelandet om rapporten och undersökningsresultaten

AV: Daniel Jansson

Artikeln publicerades först på: medborgarpanelen.gu.se