Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Johan Martinsson invald i ESS metodrådgivningsgrupp

Nyhet: 2019-11-21

Nyligen utnämndes Johan Martinsson, föreståndare för SOM-institutet, till medlem i den europeiska socialundersökningens (European Social Survey, ESS) metodrådgivningsgrupp.

ESS är den mest välkända komparativa samhällsundersökningen i Europa – en enkätundersökning som vartannat år mäter attityder, uppfattningar och beteendemönster i fler än 30 Europeiska länder. ESS grundades 2001 och är sedan 2013 en EU-finansierad forskningsinfrastruktur. Högkvarteret ligger vid City University i London och den svenska delen är i huvudsak förlagd till Umeå universitet.

Metodrådgivningsgruppen (Methods Advisory Board, MAB) består av sex forskare från olika länder och har som syfte att vara ett stöd till ESS direktör, dess vetenskapliga råd och generalförsamling i frågor om surveymetod och undersökningsdesign. De sex medlemmarna i MAB väljs av generalförsamlingen i mandatperioder på fyra år vardera.

Johan Martinsson, foto: Anna von Brömssen


– Jag känner mig hedrad över den här utnämningen och det ska bli mycket spännande att få vara med och ta ansvar för den metodmässiga utformningen av ESS i framtiden, säger Johan, och fortsätter:

– ESS är likt SOM-undersökningarna en viktig källa till information om utvecklingen av samhällsstruktur, livsvillkor och politisk opinion, men i en europeisk snarare än en nationell kontext.

Johans tillträde uppmärksammas i samband med metodrådgivningsgruppens första sammanträde i London efter årsskiftet.

Läs mer om ESS och få fri tillgång till undersökningens data: https://www.europeansocialsurvey.org/

Läs mer om ESS i Sverige och på svenska här

AV:

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2016-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://som.gu.se/aktuellt/Nyheter/Nyheter_detalj//johan-martinsson-invald-i-ess-metodradgivningsgrupp.cid1656305
Utskriftsdatum: 2020-08-11