Pep-rapporten 2019 på väg ut

Nyhet: 2019-08-26

Pep-rapporten är en enkätundersökning om barn och ungas matvanor och fysiska aktivitet, med syftet att öka kunskapen om hur hälsoläget ser ut för barn och unga i Sverige. Nu går inbjudan till årets undersökning ut till 29 000 unga över hela landet.

Pep-rapporten genomfördes för första gången under hösten 2018 då drygt 12 000 personer i åldrarna 4-17 år deltog. I år har 29 000 barn och unga slumpmässigt valts ut och fått ett inbjudningskort med posten. Undersökningen genomförs av SOM-institutet i samverkan med Generation Pep och Karolinska Institutet.

Undersökningen består av en enkät som besvaras på internet. Enkäten tar ungefär 25 minuter att fylla i och flera av frågorna besvaras tillsammans med en förälder eller annan vårdnadshavare. Insamlingen av svar pågår under september-november 2019. Det är förstås helt frivilligt att delta i undersökningen.

Är du eller ditt barn utvalt?
Har du fått en inbjudan att delta så kan du logga in på enkäten på som.gu.se/pep, använd de uppgifter som står i brevet som du fått skickat hem till dig.

Du kan läsa mer om undersökningen på generationpep.se eller under fliken specialundersökningar.

Vill du ta del av resultaten från 2018 års undersökning kan du läsa mer på generationpep.se eller läsa vår tabellrapport Pep-rapporten 2018