Pep-rapporten

Nyhet: 2018-08-29

Nu genomför SOM-institutet för första gången Pep-rapporten i samverkan med Generation Pep och Karolinska Institutet.

Pep-rapporten är en enkätundersökning om barn och ungas matvanor och fysiska aktivitet. Enkäten genomförs för första gången under hösten 2018 med syftet att öka kunskapen om hur hälsoläget ser ut för barn och unga runt om i landet. Totalt har 29 000 barn i åldrarna 4-17 år valts ut för att delta i undersökningen.

Barnen som blivit slumpmässigt utvalda, får i dagarna en förfrågan om att delta i undersökningen som består av en webbenkät. Enkäten besvaras på internet och frågeformuläret tar ungefär 20 minuter att fylla i, det är förstås helt frivilligt att svara. Insamlingen av svar pågår under september-november 2018.

Har du fått en förfrågan om att delta så kan du logga in på enkäten här

Du kan läsa mer om undersökningen på generationpep.se eller under fliken specialundersökningar