Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverka med SOM-institutet 2017

Nyhet: 2017-02-06

Idag skickas en inbjudan om samverkan ut till forskare och organisationer runt om i Sverige. Nytt för i år är att anmälan sker via ett ansökningsformulär på webben. Sista dag för ansökan är måndagen den 24 april.

I över 30 år har SOM-institutet genomfört årliga riksrepresentativa frågeundersökningar bland boende i Sverige. SOM-undersökningarna gör det möjligt för enskilda forskare, forskningsprojekt, myndigheter eller andra samhällsorganisationer att ställa sina frågor till tusentals respondenter. Dessa frågor utformas i nära samarbete med undersökningsledare på SOM-institutet för att säkerställa den vetenskapliga kvaliteten, och för att undersökningen ska kunna genomföras i enlighet med de bästa tillgängliga kunskaperna om surveymetodik. På detta sätt samverkar SOM-institutet med såväl akademin som med det omgivande samhället, och fungerar som en nationell infrastruktur som ger goda förutsättningar för spännande forskning inom flera ämnesområden.

Samverkansinbjudan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu bjuder SOM-institutet in intresserade forskare, myndigheter och organisationer till att samverka inför 2017 års undersökningar. Ansökningsprocessen har automatiserats sedan tidigare år, och sker nu via webbformulär på SOM-institutets hemsida (länk nedan). Deadline för ansökan är 24 april, och definitivt besked kan väntas 12 maj. Undersökningarna går i fält i september. Mer information, inklusive kostnadsuppskattning och fullständig tidsplan, finns i respektive inbjudan:

Inbjudan forskare/forskningsprojekt
Inbjudan myndigheter och organisationer
 

Vill du samverka med SOM-institutet 2017?
Gå till ansökningsformuläret för forskare/forskningsprojekt
Gå till ansökningsformuläret för myndigheter och organisationer
 

Bakgrund
SOM-undersökningen 2016 vad den största någonsin med ett slumpmässigt urval om totalt sett 35 400 personer boende i Sverige. Undersökningen avslutades i januari 2017 och de första resultaten presenteras i april. 2017 genomför SOM-institutet den 31:a nationella SOM-undersökningen.
 

För mer information, kontakta:
Jonas Ohlsson, undersökningsledare på SOM-institutet och ansvarig för forskningssamverkan
Telefon: 031-786 6125, E-post: jonas.ohlsson@som.gu.se

Josefine Bové, bitr. undersökningsledare på SOM-institutet och ansvarig för myndighet- och organisationssamverkan
Telefon: 031-786 1212, E-post: josefine.bove@som.gu.se

www.som.gu.se/samverkan

AV:

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2016-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://som.gu.se/aktuellt/Nyheter/Nyheter_detalj//samverka-med-som-institutet-2017.cid1424412
Utskriftsdatum: 2017-12-11