Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

SOM på Vetenskapsfestivalen

Nyhet: 2017-05-16

Förtroendet för polisen sjunker, kungahuset högre förtroende bland de som står till höger i politiken, låglitare och Sverigedemokrater lägst förtroende för våra medier. Detta är lite av vad som framgick under SOM-institutets två seminarier i Nordstan under Vetenskapsfestivalen i Göteborg den 10:e maj.

Tillit och förtroende är något vi i Sverige har gott om, både för varandra och för våra samhällsinstitutioner. Detta är extremt viktigt i ett samhälle, då det minskar både de ekonomiska och de kognitiva transaktionskostnaderna medborgare emellan. På detta tema presenterade SOM-institutet den 10:e maj tidsserier och nya data för samhälls- och medieförtroende, inom ramen för vetenskapsfestivalen 2017.

Svenskarnas samhällsförtroende

Presentatörer: Sören Holmberg och Lennart Weibull, SOM-institutet.

Läs presentationen här

 

Förtroende för medier i Sverige

Presentatörer: Annika Bergström och Ulrika Andersson, SOM-institutet.

Läs presentationen här

 

Mer resultat och analys från den senaste nationella SOM-undersökningen kommer i SOM-institutets forskarantologi Larmar och gör sig till, som blir fritt tillgänglig 28:e juni.

AV:

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2016-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?