Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

SOM-seminariet inställt - resultat släpps digitalt

Nyhet: 2020-03-19

I år tvingas vi ställa in det årliga SOM-seminariet på grund av Covid-19. Det bedöms för riskabelt att samla människor i någon typ av sammankomst i nuläget. Inget fysiskt arrangemang kommer att genomföras och detta innebär så klart att inga presentationer kommer att tv-sändas.

Det är dock centralt för SOM-undersökningarna att resultaten tillgängliggörs för allmänheten, inte minst för att betala tillbaka för alla svar vi fått in under det gångna undersökningsåret. Därmed kommer resultat och analyser ändå att presenteras under 1 april i form av digitala forskarpresentationer. Dessa kommer i första hand att skickas ut till de som är anmälda till seminariet, men också tillgängliggöras under filken Presenterat vid dagens slut.

På programmet står fortsatt bland annat miljö, energi och klimat, ämnen som enligt många är viktigare än corona i ett längre perspektiv. Långsiktiga forskningsprojekt om automatiserat beslutsfattande och sjukvårdsförsäkringar upplevs också väldigt relevanta i dessa tider, i likhet med mätningar av förtroende för såväl forskare som medier. Dessutom kommer vi att kunna visa de sista bedömningarna av den svenska ekonomin, partierna och regeringen, synen på EU samt viktiga samhällsfrågor från en tid precis innan rapporter började nå oss om ett virus i Kina.

Håll utkick på vår webb eller följ oss i sociala medier för att få reda på när materialet blir tillgängligt.

AV:

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2016-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?