SOM-undersökningarna ute nu

Nyhet: 2019-09-16

2019 års SOM-undersökningar är nu i fält. Totalt 32 000 svenskar har blivit slumpmässigt utvalda att delta och får därmed en undersökning med posten.

Undersökningen innehåller frågor om åsikter och vanor, och används flitigt inom såväl forskning som myndighetsarbete i Sverige. Det är trettiofjärde året i rad som undersökningen skickas ut.

I år genomför SOM-institutet tre parallella SOM-undersökningar: Den nationella SOM-undersökningen, den västsvenska SOM-undersökningen och SOM-undersökningen i Göteborg. Alla tre skickas ut i form av pappersenkäter, men allt fler av de utvalda väljer att svara digitalt på sin dator, telefon eller surfplatta.

Har du fått en SOM-undersökning?
Grattis, du är en av 32 000 svenskar som i år får chansen att göra din röst hörd och bidra till forskning och samhällsutveckling!

För att svara på webben använder du de inloggningsuppgifter vi skickat till dig tillsammans med din enkät. Fyll i din digitala enkät på www.som.gu.se/svara

Mer information finner du under Frågor och svar

Du är alltid välkommen att kontakta oss på:
Mejl: svar@som.gu.se

Ett stort tack för dina svar!