OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

Svenska trender 1986-2019 publicerad

Nyhet: 2020-04-15

Den årliga samlingsrapporten Svenska trender är vår bästa resurs för att följa nyckelfrågor över tid.

Svenska trender baseras på resultaten från varje års nationella SOM-undersökning. Här hittar du 70 sidor tidsserier över bland annat samhällsoro, förtroende, tillit, mediekonsumtion, fritidsvanor, tekniktillgång, viktiga samhällsproblem, politik och särskilda sakfrågor. Rapporten är också användbar för att få en bild av inom vilka områden SOM-institutet bedriver egen forskning. Nytt för i år är bland annat ett tillägg av tidsserien för oro för globala epidemier, som har funnits i undersökningen sedan 2006 (sid 20).

Ta del av rapporten i sin helhet eller spara ner den för framtida bruk:
Svenska trender 1986-2019
En engelskspråkig version av rapporten kommer att publiceras under våren.