Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

VR-anslag för projekt om bortfall i surveyundersökningar

Nyhet: 2018-11-06

Vetenskapsrådet (VR) har i dagarna fattat beslut i årets stora utlysning inom humaniora och samhällsvetenskap. På SOM-institutet beviljades Sebastian Lundmark tre miljoner kronor för ett projekt som syftar till att minska svarsbortfall i frågeundersökningar bland socialt utsatta medborgare. Anslaget fördelas över en treårsperiod.

Sebastian Lundmark är forskare vid SOM-institutet och huvudsökande för projektet. Han kommer att leda arbetet med att "utveckla nya interventioner för att minska svarsbortfallet i frågeundersökningar bland invandrare, socialt utsatta grupper, och bland personer som bor i utanförskapsområden”. Att nå ut till segregerade områden och mindre etablerade socialgrupper är en stor utmaning inom modern surveymetodologi. På SOM-institutet görs redan mycket arbete på området bortfall och representativitet, framförallt inom ramen för forskningsinfrastrukturen LORE. Sebastians forskningsanslag kommer att stärka och ytterligare prioritera detta viktiga demokratiska uppdrag.

Medsökande i projektet är docent Johan Martinsson, föreståndare för SOM-institutet och professor Henrik Ekengren Oscarsson, föreståndare för Valforskningsprogrammet.

Läs mer om VR-anslagen till statsvetenskap och humaniora

AV:

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2016-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?