Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

VR-anslag för projekt om bortfall i surveyundersökningar

Nyhet: 2018-11-06

Vetenskapsrådet (VR) har i dagarna fattat beslut i årets stora utlysning inom humaniora och samhällsvetenskap. På SOM-institutet beviljades Sebastian Lundmark tre miljoner kronor för ett projekt som syftar till att minska svarsbortfall i frågeundersökningar bland socialt utsatta medborgare. Anslaget fördelas över en treårsperiod.

Sebastian Lundmark är forskare vid SOM-institutet och huvudsökande för projektet. Han kommer att leda arbetet med att "utveckla nya interventioner för att minska svarsbortfallet i frågeundersökningar bland invandrare, socialt utsatta grupper, och bland personer som bor i utanförskapsområden”. Att nå ut till segregerade områden och mindre etablerade socialgrupper är en stor utmaning inom modern surveymetodologi. På SOM-institutet görs redan mycket arbete på området bortfall och representativitet, framförallt inom ramen för forskningsinfrastrukturen LORE. Sebastians forskningsanslag kommer att stärka och ytterligare prioritera detta viktiga demokratiska uppdrag.

Medsökande i projektet är docent Johan Martinsson, föreståndare för SOM-institutet och professor Henrik Ekengren Oscarsson, föreståndare för Valforskningsprogrammet.

Läs mer om VR-anslagen till statsvetenskap och humaniora

AV:

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2016-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://som.gu.se/aktuellt/Nyheter/Nyheter_detalj//vr-anslag-for-projekt-om-bortfall-i-surveyundersokningar.cid1593284
Utskriftsdatum: 2019-05-21