Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Metod


Att genomföra frågeundersökningar som är jämförbara över tid kräver ett ständigt utvecklingsarbete. Eftersom förutsättningarna förändras är det nödvändigt att noggrant följa upp varje undersökning och analysera kvaliteten på data. SOM-institutets ambition är att dessutom kunna bidra till den generella metodutvecklingen.

SOM-institutet arbetar ständigt för att utveckla sina mätningar. Detta sker både genom att de befintliga metoderna förbättras och genom att nya prövas.

Eftersom en stor del av data ska vara jämförbara över tid måste frågorna formuleras på likalydande sätt år efter år. Samtidigt förändras både samhälle och människor och med det våra beteendemönster. Därför genomför SOM-institutet kontinuerliga tester av frågorna för att de ska fungera i det nya sammanhanget samtidigt som de går att jämföra över tid.

SOM-institutet lägger också mycket arbete på att undersöka vilka grupper som väljer att inte svara på enkäten, och varför, för att kunna uppnå hög svarsfrekvens och minska risken för snedfördelning av svaren.

Detaljerad information om hur den nationella SOM-undersökningen genomförs och hur data samlas in finns i vår senaste metodrapport.

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2020-05-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?