Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Organisation

SOM-institutet grundades 1986 som ett forskningsprojekt vid Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Sedan 2010 är SOM-institutet en centrumbildning vid universitetet.

SOM-institutet hör till Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs iniversitet. Det formella ägarskapet delas mellan två av fakultetens institutioner: Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) och Statsvetenskapliga institutionen. Båda har en lång tradition av empirisk samhällsforskning.

SOM-institutets styrgrupp utses av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden (SFN) och består av externa forskare med erfarenhet av verksamheten. Sedan hösten 2010 leds verksamheten av en föreståndare. Verksamheten är administrativt placerad vid JMG.

Finansiering

SOM-institutet finansieras huvudsakligen av de forskningsprojekt som deltar i varje års undersökning och av Göteborgs universitet.

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2017-11-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?