Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Verksamheten


De nationella och de regionala undersökningarna utgör basen för SOM-institutets verksamhet.

Vid sidan av de nationella och regionala undersökningarna genomför vi regelbundet specialundersökningar, vanligen i samverkan med enskilda forskningsprojekt men även tillsammans med externa parter om uppdragen ligger i linje med vår undersökningsprofil.

Totalt har SOM-institutet samlat in data om den svenska befolkningen genom 33 nationella frågeundersökningar (1986–2018), 21 i Västra Götaland, regionala undersökningar i Skåne och Värmland, lokala undersökningar i Göteborgsregionen, 17 studentundersökningar och ett antal specialundersökningar.

Under 2014 genomfördes utöver de nationella och regionala  undersökningarna en specialundersökning riktad till utlandssvenskar. Läs mer under Undersökningar.

För SOM-institutet är det viktigt att det finns en stor öppenhet när det gäller resultaten från undersökningarna, och att undersökningarna blir tillgängliga snarast möjligt för forskningen. Därför publicerar vi våra resultat i böcker, rapporter och i olika specialanalyser samt presenterar dem vid seminarier, så att alla som vill kan ta del av dem. Dessutom görs insamlade data efter hand tillgängliga för andra forskare via Svensk nationell datatjänst.

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet |Sidan uppdaterades: 2018-07-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?