Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverka med SOM-institutet


SOM-undersökningarna samlar forskare och forskargrupper från olika universitet och högskolor. Idag har våra studier blivit ett slags vetenskapliga omnibusundersökningar, där såväl forskare som myndigheter och organisationer samverkar.

SOM-institutets huvudsyfte är att i sina årliga undersökningar belysa långsiktiga samhälls-, opinions- och medietrender. Samtidigt genomför institutet även projekt som sträcker sig över kortare tidsperioder. Sådana projekt är ofta initierade av och genomförs tillsammans med forskare såväl som myndigheter, organisationer och samhällsinstitutioner.

De frågor som ställs i SOM-undersökningarna måste hålla hög vetenskaplig kvalitet och ligga i linje med SOM-institutets överordnade inriktning, att öka kunskapen om samhälle, opinion och medier. Frågeinstrumenten utvecklas av forskare på SOM-instituet i dialog med samverkansparten.

Anmälan till samverkan för 2020 års SOM-undersökningar är stängd i nuläget. Hör gärna av dig till oss för mer information.

 

 


 

SOM-undersökningarna är en tvärvetenskaplig plattform för forskning och har som mål att bygga långsiktig samverkan både inom och utanför akademin.

Klicka här för att se en lista över tidigare samverkansprojekt

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet|Sidan uppdaterades: 2020-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://som.gu.se/samverkan/
Utskriftsdatum: 2020-08-11