Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Den västsvenska SOM-undersökningen

Den västsvenska SOM-undersökningen går ut till 6 000 personer mellan 16 och 85 år bosatta i Västra Götaland och Kungsbacka kommun. Frågorna har tonvikt på attityder och beteenden inom områdena offentlig service och medier.

Bakgrund

Den västsvenska undersökningen har genomförts varje år sedan 1992, de första åren undersöktes bara Göteborg med kranskommuner men 1997 utökades den till att omfatta hela Västra Götaland. Undersökningen genomförs i samverkan med Västra Götalandsregionen, och är en del av regionens långsiktiga utvärderingsarbete.

Resultat

Den senaste boken om den västsvenska SOM-undersökningen är Ingen kommer undan kulturen (2019) som bygger på 2018 års västsvenska SOM-undersökning.

I rapporterna Uppföljning - Vision Västra Götaland och Västra Götaland 2018 finns resultat och tabeller från den västsvenska undersökningen 2018. De flesta tidsserier finns samlade i Västsvenska trender.

Metoden för den västsvenska SOM-undersökningen redogörs i en utförlig metodrapport.

Information om undersökningarna

SOM-institutet

Telefon:
031-786 33 00

E-post

Sidansvarig: SOM-institutet |Sidan uppdaterades: 2020-05-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?