Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Den västsvenska SOM-undersökningen

Den västsvenska SOM-undersökningen går ut till 6 000 personer mellan 16 och 85 år bosatta i Västra Götaland och Kungsbacka kommun. Frågorna har tonvikt på attityder och beteenden inom områdena offentlig service och medier.

Bakgrund

Den västsvenska undersökningen har genomförts varje år sedan 1992, de första åren undersöktes bara Göteborg med kranskommuner men 1997 utökades den till att omfatta hela Västra Götaland. Undersökningen genomförs i samverkan med Västra Götalandsregionen, och är en del av regionens långsiktiga utvärderingsarbete.

Resultat

Den senaste boken om den västsvenska SOM-undersökningen är Hållbarhetens horisont (2016) som bygger på 2015 års västsvenska SOM-undersökning.

I rapporterna Vision Västra Götaland och Västra Götaland 2015 finns resultat och tabeller från den västsvenska undersökningen 2015. De flesta tidsserier finns samlade i Västsvenska trender.

 

Information om undersökningarna

Annika Bergström
Undersökningsledare, docent

Telefon:
031 786 5178

E-post

Sidansvarig: SOM-institutet |Sidan uppdaterades: 2017-08-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?