Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

SOM-undersökningen i Skåne

 

SOM-undersökningen i Skåne skickas till 8 000 slumpmässigt utvalda 16–85 åringar, boende i Skåne. Undersökningen genomförs i samarbete med bland annat Lunds universitet och Region Skåne.

SOM-institutet har genomfört undersökningar i Skåne med några års mellanrum sedan 2001. 2015 års undersökning var den sjätte i ordningen. Via länkarna till höger finns frågeformulären tillgängliga som pdf-filer.

Resultat

Boken Slutna rum och öppna landskap publicerades i början av 2017, och utgår ifrån SOM-undersökningen i Skåne 2015. Boken innehåller resultat och analyser framtagna av SOM-institutet och samverkande forskare.

Rapporter

Skånska trender 2001-2015 samlar tidsserier baserade på SOM-undersökningarna i Skåne.

Region Skåne 2015 är en omfattande tabellrapport som redovisar attityder till offentlig service, politiskt engagemang, synen på demokrati, fritidsvanor, arbetsliv och medievanor hos befolkningen i Skåne, baserat på SOM-undersökningen i Skåne 2015.

Medborgardemokrati i Skåne handlar om regionen ur ett medborgar- och demokratiperspektiv, baseras på SOM-undersökningen i Skåne 2011.

Ungdomar i Skåne riktar in sig på invånare under 30 år, och deras politiska intresse, samhällssyn och engagemang, baseras på SOM-undersökningen i Skåne 2011.

Information om undersökningarna

SOM-institutet

Telefon:
031-786 33 00

E-post

Sidansvarig: SOM-institutet |Sidan uppdaterades: 2017-10-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?