Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Student-SOM-undersökningen


Mellan 1993 och 2013 genomfördes Student-SOM, en undersökning med det huvudsakliga syftet att ta reda på hur studenterna uppfattade sin utbildning och den studiesociala miljön vid Göteborgs universitet.

Dessutom syftade undersökningen till att ge en bild av vilka som läser vid fakulteten och hur det kommer sig att de började läsa just här. Student-SOM-undersökningen gick till studenter vid GÖteborgs universitets samhällsvetenskapliga fakultet.

De första åren delades enkäterna ut i samband med studenternas föreläsningar, därefter skickades de med post och 2009 blev de webbaserade. Urvalet låg under de sista åren på cirka 2 500 studenter från första respektive näst sista terminen på kandidatnivå.

Resultat

Resultaten presenterades i en årlig rapport som främst redovisade studenternas syn på sin utbildning. Alla årsrapporter finns på SOM-institutets hemsida under publicerat.

Frågeformulär och kodböcker

Information om undersökningarna

Josefine Bové
bitr. undersökningsledare

Telefon:
031 786 1212

E-post

Sidansvarig: SOM-institutet |Sidan uppdaterades: 2014-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?