Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dina svar kan påverka framtiden

Har du fått en SOM-enkät i brevlådan? Då är du en av de drygt 30 000 personer mellan 16 och 85 år som slumpen har valt ut för att besvara någon av våra undersökningar under hösten 2017.

Du kan välja om du vill svara på pappersenkäten du fått i posten och skicka in ditt svar i det tillhörande kuvertet, eller följ den här länken om du vill svara på webben: som.gu.se/svara.

Att svara på SOM-undersökningen är en chans att påverka framtiden. Målet med SOM-institutets forskning är att bättre förstå samhället vi lever i. Det ger kunskaper som används av forskare och politiker, och kan ha stor betydelse när nya samhällsbeslut ska fattas.

Till skillnad från många andra undersökningar handlar SOM-undersökningarna inte om konsumtion av produkter och tjänster.

Uteblivna svar kan inte ersättas med andra respondenters, så därför är just ditt svar mycket viktigt!

Svar på några vanliga frågor om SOM-undersökningen och SOM-institutet finns här.

Våra undersökningar 2017


Den nationella SOM-undersökningen

Totalt får 20 400 personer årets nationella SOM-undersökning. Undersökningen går ut i fyr varianter, eller editioner, med lite olika inriktning.

Läs mer om den nationella SOM-undersökningen.

 

Den västsvenska SOM-undersökningen

6 000 personer i Västra Götaland och Kungsbacka har valts ut att delta i den västsvenska SOM-undersökningen 2017. Undersökningen handlar om bland annat medievanor, fritidsintressen och åsikter i olika samhällsfrågor.
 

Läs mer om den västsvenska SOM-undersökningen.

 

SOM-undersökningen i Göteborg

2017 genomför SOM-institutet för andra gången någonsin en undersökning riktad till boende i Göteborg stad. 5 000 Göteborgare mellan 16 och 85 får chansen att svara på frågor om bland annat lokal infrastruktur, boende och stadsutveckling.

Läs mer om SOM-undersökningen i Göteborg.

Kontaktinformation

SOM-institutet

Box 710, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Seminariegatan 1B
413 13 Göteborg

Telefon:
031 786 3300

Sidansvarig: SOM-institutet |Sidan uppdaterades: 2017-09-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?